IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Gül Baklava Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
07 Kasım 2012 21:59
Zen
Gül Baklava


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 1 Kilogram Un
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Su Bardağı Su
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Su Bardağı Su
  • 2 Su Bardağı Mısır Nişastası
  • 4 Su Bardağı Ceviz İçi
  • 8 Su Bardağı Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 8 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
  • Yarım Limon Suyu (Şerbeti İçin)
  • 2 Su Bardağı Sıvıyağ (Üzeri İçin)
  • 250 Gram Tereyağı (Üzeri İçin)
Yapılışı:
Öncelikle serbeti için tozseker ve suyu kaynatin. Limon suyunu katip 1-2 tasim daha kaynatin ve sogumaya birakin. Hamur için un, siviyag, yumurta ve tuzu iyice yogurun. Suyu yavas yavas ilave ederek kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene kadar yogurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparin. Parçalarin üzerine nisasta serperek oklava ile açin ve üzerlerine ceviz serpin. Her bir hamuru oklavaya sararak büzün. Oklavayi çikarip hamurlari içe dogru kivirarak gül sekli verin. Yaglanmis firin tepsisine dizin. Kizdirilmis siviyag ve tereyagi karisimini tatlilarin üzerine gezdirin. Önceden isitilmis 180 derece firinda üzerleri kizarana kadar pisirin. Firindan çikmis sicak tatlinin üzerine soguk serbeti gezdirin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı