IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Ev Baklavası Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
07 Kasım 2012 22:01
Zen
Ev Baklavası


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 3 Paket Buğday Nişastası (Ayrıca)
  • 150 Gram Tereyağı (Ayrıca)
  • 4 Su Bardağı Un (Hamuru İçin)
  • 1 Su Bardağı Ilık Süt (Hamuru İçin)
  • 1 Paket Kabartma Tozu (Hamuru İçin)
  • 100 Gram Tereyağı (Hamuru İçin)
  • 1 Adet Yumurta (Hamuru İçin)
  • 250 Gram Dövülmüş Ceviz (İçi İçin)
  • 5 Su Bardağı Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 4 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
  • Yarım Limon Suyu (Şerbeti İçin)
Yapılışı:
Hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. Bunu 15-20 dakika dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın.
Kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. Şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın.
Aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üstüste koyun (en üsttekine nişasta serpmeyin). Böylece 16'lı (veya 18'li) 3 grup elde edin.
Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın (yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz).
16'lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. Bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. İkinci grubu da açıp üzerine serin. Kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. Son grubu da açıp en üste serin.
Tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin.
Üzerine (her yanına değecek biçimde) 150 gr kızgın tereyağı gezdirin.
200 C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkartıp baklavayı soğutun.
Şerbet ılık ve baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin.
4-5 saat sonra servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı