07 Kasım 2012 22:03 | |
Zen | Hanım Göbeği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
1- Şeker, 3 su bardağı su ile kaynatılıp köpükleri alınır. Limon suyu ilave edilip, biraz koyulaşınca ateşten alınır. 2- Bakır bir tencereye 2 bardak su, margarin, tuz konup kaynatılır. Elenmiş un birden ilave edilip karıştırarak pişirilir. Tencereye yapışmayacak durumagelince ateşten alınır. Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır. İyice karıştırılır. 3- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yağlanmış avuç arasında yuvarlanıp yassıtılır ve parmakla ortası delinir. 4- Isıtılmış yağa konur. Tava hafifçe sallanarak pembe renkte kızartılır. Fazla yağını alması için kağıt üzerine çıkarılır. 5- Sonra şuruba atılır. Birkaç kere çevrilip 5 dakika kadar bekletilir ve tabağa alınır. Not: 1) Hazırlanan hamur hurma şeklinde yapılabilir. 2) Tatlının içinin iyi pişmesi için yağı her sefer soğutmak gerekir. 3) Tatlının hamur olmaması için şurup soğuk, pişen hamur ise sıcak olmalıdır. |