IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: İzmir lokması Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
07 Kasım 2012 22:04
Zen
İzmir lokması


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 3 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Çorba kaşığı Kuru Maya
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Çorba kaşığı Limon Suyu
  • Yeteri kadar Sıvıyağ (Kızartmak İçin)
Yapılışı:
Tencereye iki su bardağı su ve şekeri koyun, kaynatın.
Şurup kıvamına gelince inmeden önce limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın
Ocaktan alıp soğutun.
Mayayı, bir tatlı kaşığı şeker bir fincan ılık su ile ezin.
Unu bir kaba eleyin, bir tutam tuz ekleyip karıştırın.
Ortasını havuz gibi açın, mayayı ekleyip biraz un serpin.
Ilık ortamda kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin.
Unun ortasını tekrar açıp yumurta bir bardak suyu ilave edin.
Ele yapışmayacak şekilde çok yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
Kabın üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
Tavada sıvıyağı kızdırın. Kaşığı sıvıyağa batırın sonrada kaşıkla hamurdan parça alıp yağda kızartın.
Kevgirle alıp soğuk şuruba atın.
Lokmaları servis tabağına alıp servis yapın.
Afiyet olsun

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı