07 Kasım 2012 22:15 | |
Zen | Cevizli İzci Tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Margarin, zeytinyağ, limon kabuğu rendesi, yoğurt, yumurta, tuz, kabartma tozu bir kapta karıştırılır.Elenmiş un ve çekilmiş ceviz konup yoğrulur.Cevizden küçük parçalara ayrılıp rendenin ince tarafına bastırılır, kıvrılır (hurma şekli verilir).Tepsiye dizip fırında pembe renkte pişirilir.Sıcakken ılık şuruba atılır. Şurubun Hazırlanması: 3 bardak şeker, 3 bardak su ile kaynatılır. Üzerinde biriken köpükler alınır. Limon suyu katılıp biraz koyulaşınca ateşten alınır. (Şurubu hamurdan daha önce hazırlayınız |