IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Çorum Baklavası(Gül Burma) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
07 Kasım 2012 22:16
Zen
Çorum Baklavası(Gül Burma)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 500 Gram Un
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Zeytin Yağı
  • 150 Gram Tereyağı
  • 1 Çorba kaşığı Sirke
  • 1 Çorba kaşığı Yoğurt
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Bardağı Su
  • 200 Gram Ceviz İçi
  • 200 Gram Nişasta
  • 500 Gram Toz Şeker
Yapılışı:
Derin bir kap içine 2 yumurta kırın
İçine yarım çay bardağı zeytinyağı, sirke, yoğurt, bir çay bardağı su, yarım çay bardağı tuz eklenerek hamur yoğurun
Üzerine ıslak bez örtülüp, yarım saat dinlendirin
Hamur yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın, yumak yapın
Üzerine nişasta serpin yufka şeklinde açın Açtığınız yufkaları temiz bez üzerine serin hafif kurumaya bırakın
Açtığınız yufkayı 10 cm eninde paralel olarak kesin. İçine ceviz koyun gül şeklini alacak şekilde burarak yağlanmış tepsiye dizin
Bu şekilde kuruması için bir gün bekletin. Üzerine kızartılmış yağ dökerek fırında kızartın.
Yarım kg şekere yarım kg su ekleyin, yarım limon suyu ekleyin
Şerbet kıvamını alıncaya kadar kaynatın
Şerbeti sıcak olarak baklavanın üzerine dökün
Soğuduktan sonra servis yapın
Afiyet olsun

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı