08 Kasım 2012 21:57 | |
Zen | Limon Peltesi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
l-Limonlar yıkanıp ince rendelenir. Limon kabukları iki kaşık şekerle ovulup 1 su bardağı su konur, karıştırılıp süzülür. Bu suya nişasta ve limon suyu da katılır. 2- 6 bardak su ile şeker kaynatılır. İçine nişastalı limon suyu konup karıştırılır. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır. 3- Kaselere boşaltılır. Not: 1) Vişne, çilek ve portakal suları ile aynı şekilde pelte yapılabilir. 2) İstenirse kaselere boşaltılırken bir kaç meyve de katılabilir. 3) Reçellerin artmış suları pelte yapılarak değerlenebilir. |