IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Sütlü İrmik Helvası (2 tarif) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
08 Kasım 2012 22:02
Zen
Cevap: Sütlü İrmik Helvası (2 tarif)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 250 Gram Tereyağı
  • 2 Su Bardağı İrmik
  • 4 Çorba kaşığı Dolmalık Fıstık
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Su Bardağı Su
  • 2 Su Bardağı Süt
Yapılışı:
Tereyağını, irmiği ve fıstığı bir tencerede kısık ateşte, fıstıklar pembeleşinceye kadar ağır ağır kavurun.
Bu arada ayrı bir tencerede süt, su ve şekeri karıştırarak kaynatın. Bir kepçe yardımı ile sütlü ve şekerli su karışımını azar azar tavadaki irmiklere ilave edin.
Karıştırarak irmiklerin şerbeti çekmesinı bekleyin. Çektikten sonra altını kapatın ve üstünü sararak helvayı dinlendirin.
Ilıkken servis yapın.
08 Kasım 2012 22:02
Zen
Sütlü İrmik Helvası (2 tarif)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 200 Gram Margarin
  • 2 Su Bardağı İrmik
  • 2 Çorba kaşığı Antep Fıstığı
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 2 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
  • 2 Su Bardağı Süt (Şerbeti İçin)
Yapılışı:
Şerbet için gerekli malzemeleri bir tencereye ekleyin, bir iki kez karıştırın. Kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca altını kapatın.
Diğer yandan yağ ile fıstıkları derin bir tencerede fıstıklar pembeleşene kadar kavurun.
Ardından irmiği ekleyin ve sürekli karıştırmak sureti ile orta ateşte kavurun. İrmiğin rengi kahverengi olduğunda ocağın altını kısın.
Bir yandan karıştırmaya devam ederken, bir yandan şerbeti yavaş yavaş dökün (üzerinize sıçrayabilir, dikkatli olun).
Şerbeti çekene kadar helvayı karıştırmaya devam edin. Ancak çok katılaşmaması gerektiği için yumuşak kıvamda olacak şekilde altını kapatın.
Sıcakken servis kabına (borcam) dökün. Soğuyunca servis edin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı