08 Kasım 2012 22:02 | |
Zen | Cevap: Sütlü İrmik Helvası (2 tarif) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Tereyağını, irmiği ve fıstığı bir tencerede kısık ateşte, fıstıklar pembeleşinceye kadar ağır ağır kavurun. Bu arada ayrı bir tencerede süt, su ve şekeri karıştırarak kaynatın. Bir kepçe yardımı ile sütlü ve şekerli su karışımını azar azar tavadaki irmiklere ilave edin. Karıştırarak irmiklerin şerbeti çekmesinı bekleyin. Çektikten sonra altını kapatın ve üstünü sararak helvayı dinlendirin. Ilıkken servis yapın. |
08 Kasım 2012 22:02 | |
Zen | Sütlü İrmik Helvası (2 tarif) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Yapılışı: Şerbet için gerekli malzemeleri bir tencereye ekleyin, bir iki kez karıştırın. Kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca altını kapatın. Diğer yandan yağ ile fıstıkları derin bir tencerede fıstıklar pembeleşene kadar kavurun. Ardından irmiği ekleyin ve sürekli karıştırmak sureti ile orta ateşte kavurun. İrmiğin rengi kahverengi olduğunda ocağın altını kısın. Bir yandan karıştırmaya devam ederken, bir yandan şerbeti yavaş yavaş dökün (üzerinize sıçrayabilir, dikkatli olun). Şerbeti çekene kadar helvayı karıştırmaya devam edin. Ancak çok katılaşmaması gerektiği için yumuşak kıvamda olacak şekilde altını kapatın. Sıcakken servis kabına (borcam) dökün. Soğuyunca servis edin. |