IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Helva Dondurması Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
08 Kasım 2012 22:08
Zen
Helva Dondurması


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 2 Su Bardağı Ceviz İçi
  • 1 Su Bardağı Margarin
  • 1 Çorba kaşığı Toz Şeker
  • Yarım Kilogram Tahin Helva
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 2 Su Bardağı Petibör Bisküvi
  • 1 Kutu Krem Şanti
  • 2 Su Bardağı Dondurulmuş Frambuaz (Sosu İçin)
  • 1 Çorba kaşığı Toz Şeker (Sosu İçin)
  • 2 Tatlı kaşığı Nişasta (Sosu İçin)
Yapılışı:
Betibör bisküviler toz haline gelene kadar rondodan geçirilir. Tavada margarin eritilir, bisküvilere eklenir,
1 kaşık şekerle beraber yoğrulur. Derin bir cam tepsiye bastıra bastıra, yerleştirilir. Helva, un haline gelene kadar rondodan geçirilir. İçine süt ve toz kremşanti eklenir iyice karıştırılır.
Bisküvilerin üzerine dökülür iyice yayılır. Donması için yaklaşık 1 gün buzdolabında bekletilir.
Servise yakın bir zamanda sosu hazırlanır. Frambuaz, rondodan geçirilir, tencereye konur. İçine nişasta ve toz şeker ilave edilerek karıştıra karıştıra pişirilir. Tatlı iyice donduktan sonra buzdolabından alınır.
Üzerine frambuazlı sos dökülür ve ceviz içi serpilerek servis yapılır

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı