08 Kasım 2012 22:10 | |
Zen | Fırında Sütlaç Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Yapılışı: 1- Pirinç yıkanıp bir bardak su ile iyice haşlanır. (Suyunu çekmelidir.) 2- Süt ve şeker konur. 10 dakika kadar pişirilir. 3- Nişasta, yumurta sarısı yarım bardaktan az su ile ezilir. 4- Kaynamakta olan sütlaçtan birkaç kaşık alıp, alıştırma yapılır. 5- Sonra sütlaca katılıp karıştırılır. Ateşten alındıktan sonra vanilya konur. 6- Ateşe dayanıklı kaselere boşaltılır. İçinde biraz su bulunan tepsiye dizilip fırında üstleri kızartılır. (Sıcaklık üstten gelmelidir.) 7- Kızarmış sütlaçların üzeri, kurumaması için bir tepsi ile örtülerek soğutulur. Not: Sade sütlaç, yumurta kulanmadan yapılır. O zaman sütlaç fırınlanmaz; üzerine tarçın serpilir |