08 Kasım 2012 22:15 | |
Zen | Mandalinalı Jöle Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Yapılışı: Jelatini soğuk suda yumuşatın. 6 mandalinanın, portakalların ve limonun suyunu sıkın. Süzgeçten geçirip sos tenceresine aktarın. Isıtıp içine toz şekeri katın. Jelatin yapraklarını ıslak bir şekilde meyve suyuna ilave edip eritin. Rom ile tatlandırın. Geriye kalan mandalinaları bir bıçakla soyun. Beyaz kısımlarını ayıklayıp küçük küçük doğrayın. 4 minik sufle kalıbını soğuk suyla çalkalayıp mandalinaları bunlara paylaştırın. Hazırladığınız taze meyve suyunu üzerlerine dökün. Kalıpları 4 saat buzdolabında bekletin. Tabakları ters çevirip jöleleri çıkartın. Krem şantiyi vanilyayla çırpıp jölelerin üzerine dökün. Jöleyi mandalina dilimleri ile süsleyebilirsiniz |