IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: İrmik tatlısı kızartması Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
10 Kasım 2012 23:09
Zen
İrmik tatlısı kızartması


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 1 Su Bardağı İrmik
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 3 Çorba kaşığı Toz Şeker
  • 2 Adet Limon Kabuğu
  • 1 Çay Bardağı Mısır Unu
  • 2 Adet Yumurta
  • 2 Tatlı kaşığı Zerdeçal
  • 100 Gram Kedidili Bisküvi
  • Yeteri kadar Sıvıyağ (Kızartmak İçin)
  • 1 Çay Bardağı Frambuazlı Sos (Kızartmak İçin)
Yapılışı:
Süt, şeker, limon kabuğu ve zerdeçalı tencerede kaynatın. Limon kabuğunu çıkarıp irmiği azar azar yedirerek ilave edin. Kısık ateşte devamlı karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin.

Muhallebiyi düz bir tepsiye 2 santim kalınlığında döküp soğumaya bırakın. Kare dilimlere kesin.

Kedidili bisküvileri robotta ezin. İrmik tatlılarını önce mısır ununa, sonra sırasıyla çırpılmış yumurta ve kedidili bisküvisine bulayın. Yağı tavada kızdırıp irmik tatlılarını kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Ilınınca üzerine frambuaz sosu gezdirip servis yapın.

İrmik tatlısı kızartması artık hazır, afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı