10 Kasım 2012 23:09 | |
Zen | İrmik tatlısı kızartması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Süt, şeker, limon kabuğu ve zerdeçalı tencerede kaynatın. Limon kabuğunu çıkarıp irmiği azar azar yedirerek ilave edin. Kısık ateşte devamlı karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin. Muhallebiyi düz bir tepsiye 2 santim kalınlığında döküp soğumaya bırakın. Kare dilimlere kesin. Kedidili bisküvileri robotta ezin. İrmik tatlılarını önce mısır ununa, sonra sırasıyla çırpılmış yumurta ve kedidili bisküvisine bulayın. Yağı tavada kızdırıp irmik tatlılarını kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Ilınınca üzerine frambuaz sosu gezdirip servis yapın. İrmik tatlısı kızartması artık hazır, afiyet olsun. |