IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Çikolatalı Sütlü Tatlılar. Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
17 Kasım 2012 17:52
Zen
Çikolatalı Sütlü Tatlılar.

PROFİTEROL


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler

1 pk. hazır çikolata sosu
1 pk. hazır profiterol hamuru

KREMASI İÇİN

1 pk. vanilya
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 su bard. süt
25 gr. margarin
2 ad. yumurta
4 yemek kaşığı şeker


YAPILIŞI

Yumurta sarısı, şeker, vanilya, un ve margarini bir tencereye koyun. Karıştıra, karıştıra sütü ilave ederek pişirin.Kaynar kaynamaz altını söndürüp, 2-3 dakika mikserle çırpın.

Ilındıktan sonra profiterol hamurlarının içine birer tatlı kaşığı muhallebiden koyarak, bir kaba yerleştirelim. İşlemi sböylece tamamladıktan sonra diğer tarfta hazırlayıp, soğutmuş olduğumz çikolata sosunu üzerine dökelim. Soğuduktan sonra servis yapın



ELMA TABANLI ÇİKOLATALI MUHALLEBİ

Malzemeler:

Muhallebisi İçin;

1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
750 ml süt
3/4 su bardağı un
1 su bardağı şeker


Tabanı İçin;

1/2 limonun suyu
yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 kg elma
2 yemek kaşığı şeker

Üzerine;

Çikolata sosu

Yapılışı:

Elmaları soyun, rendeleyin, limon suyu ve şekerle beraber suyunu çekene kadar pişirin. Yarım çay bardağı su ile nişastayı karıştırın ve elmalı harca katın, 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.

Cam, bir tepsinin tabanına 3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesini serpin, elmalı harcı tepsiye yayıp üzerini düzeltin.
Yağ, hindistancevizi rendesi ve vanilya hariç muhallebi malzemelerini karıştırın, iyice koyulaşana kadar karıştırarak pişirin, diğer malzemeleri de ekleyerek mikserde 3-4 dakika çırpın.
Elmalı harcın üzerine muhallebiyi dökün.
Üzeirne çikolatalı sosu döküp, dolapta 2-3 saat dinlendirip servis edin.


YALANCI TAVUK GÖĞSÜ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1lt süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
2yemek kaşığı tereyağı
vanilya


Yapılışı:

Tüm malzemesini karıştırarak pişirin. Ardından kaba aktarıp dolapta soğutun

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı