IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Ev Hayatı İçin Yararlı Püf Noktaları Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
18 Kasım 2012 00:43
Zen
Ev Hayatı İçin Yararlı Püf Noktaları

Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz

Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp birkaç kere hızla sallarsanız, çileklere buluşan kum ve toprakların muslin kumaşa yapıştıklarını görürsünüz


Gravyer peynirinin kurumaması için, daha evvel tuzlu suya batırılmış, nemli bir beze sararak muhafaza ediniz


Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri, üst üste koyarak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız, uzun zaman taze olarak muhafaza edebilirsiniz


Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir


Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız, un ile beraber çöpler de düşer


Balığı seçerken son derece dikkatli olmalısınız Gözleri pırıl pırıl parlak, solungaçları ise pembe yada kırmızı renkte olmalıdır


Limon sert ise, kesilmeden evvel bir iki dakika sıcak suya batırınız, daha sulu olur


Buzdolabınızın iyi soğutması için içine bir torba tuz koyun Tuzun dolaptaki nemi aldığını göreceksiniz


Balıkları temizlemeden yarım saat kadar dondurucuda bekletirseniz, temizleme işi sizi daha az yorarBalık pişirirken hiç de hoş olmayan bir koku kaplar evi Bunu önlemek için de kabın veya tavanın içine birkaç defne yaprağı atmayı deneyin


Açıkta unutulan ve bayatlayan bisküvileri küçük fırın tepsisi içinde birkaç dakika ısıtırsanız, yeniden tazelik kazandıklarını görürsünüz


Sodalı içeceklerin gazlarının kaçmasını engellemek için buzdolabının içine başaşağı yerleştirin


Taze ekmek kolay kesilmez; parçalanır, dağılır Muntazam dilimler elde etmek için, ekmek bıçağınızı kaynar suya sokup biraz bekletin, sonra hemen kurulayıp ekmeği dilimlemeye başlayın Sık sık, hatta her dilimde bıçağı sıcak suya sokmanızda fayda vardır


Açılmakta direnen cam kavanozların altına sert bir şekilde vurursanız açılacaklardır


Yeterince olmamış limonlardan beklenildiği kadar su çıkmaz Tıpkı çok sert limonlardan da çıkmadığı gibi Bu tür limonları kesmeden önce, birkaç dakikalığına çok sıcak suya batırıp bekletin Limonların daha fazla su verdiğini göreceksiniz


Eğer naneyi doğrayarak kullanacaksanız üzerine biraz şeker serpin böylece nanenin kokusunu arttırmış olursunuz


Pirinç, fasulye, mercimek, kuru bakla ve benzerlerini saklarken böcek oluşmasını önlemek için kavanoz ya da kutunun içine iki, üç diş sarımsak koyun


Sucukları serin bir yere asmak yetmez Zamanla üstlerini beyaz bir küf kaplar Bunu önlemek için zaman zaman sucukların üstünü yarıya kestiğiniz bir limonla silin


Çok yağlı taze süt, kaynatılırken çoğu kez dibi tutar Tencerenin dibini temizlemek de güç olurBunun için sütü kaynama kabına koymadan önce, kabı temiz su ile çalkalayın Kurutmadan içine sütü döküp kaynatın Dibi tutmayacaktır


Havucun rengini kaybetmemesi için kaynayan suyun içinden aldıktan sonra hemen soğuk suyun altına tutup birkaç dakika bu şekilde bekletin


Tuz topaklanıyorsa tuzluğun içine birkaç adet pirinç koyun Pirinç tuzun rutubetini alacak ve topaklaşmayı önleyecektir


Ekmekler bayatladığı zaman robotta çekip galeta unu haline getirin Dondurucuya atıp gerektiği zaman kullanın


Kaşar peynirinin kurumasından şikayetçiyseniz ağzı kapalı bir kavanoz içinde muhafaza edin


Kabuklarını soyduğunuz meyveların kararmalarını önlemek için limonla ovun


Domatesler pörsümüş ise yarım saat boyunca tuzlu su dolu bir kabın içinde buzdolabında bekletirseniz çok daha güzel görünecektir


Mumların ömrünü uzatmak için kullanmadan iki saat önce buzdolabının derin dondurucusuna koyarak bekletin


Patateslerin filizlenmesini önlemek için patates torbasının içine birkaç adet yeşil elma atın


Patates soyarken üzerini bir bulaşık teli yardımıyla ovuşturursanız rahatça soyulmasını sağlayabilirsiniz


Marulların uzun süre taze kalması için bir saat su dolu bir kapta tutun Sonra buzdolabına açık kısmı aşağı gelecek şekilde yerleştirin Bu şekilde on gün saklayabilirsiniz

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı