IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Bulgurlu Diyet Hamburger Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
19 Kasım 2012 14:47
Zen
Bulgurlu Diyet Hamburger

MALZEMELER
150 g (3/4 su bardağı) bulgur (köftelik)
500 g yağsız ve sinirsiz dana kıyması
2 diş sarımsak
tuz • karabiber
1çay k. toz hardal
1/2 demet maydanoz
60 g (4 çorba k.) Sana
5 adet hamburger ekmeği Garnitürü için: 5 orta boy domates
100 g (l orta boy) soğan
ketçap
hardal
acıbiber sosu (isteğe bağlı)
5 adet orta boy kornişon turşu
1/2 kıvırcık salatanın yaprakları.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Lezzetli bir hamburger için,dilerseniz hazır kıyma yerine yağsız ve sinirsiz dana etini keskin bir bıçakla kıyabilirsiniz.Bir kapta bulguru,kıymayı, sarımsağı,tuz, biber,toz hardal ve kıyılmış maydanozu iyice yoğurun.Harcı on eşit parçaya bölerek,her birini ekmeklerin boyuna uygun bir yassı köfte haline getirin.Dilerseniz hamburgerinizi kızarmış halka soğanla servis yapabilirsiniz.Bunun için un,su ve tuz ile hazırlanmış koyu bir bulamaç yapıp,kalın doğranmış halka soğanlar bu bulamaca batırılıp,kızgın yağda altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartılmalıdır.

HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak sarmısağı ve maydanozu ince kıyın; garnitür için ise domatesleri ve kornişon turşuyu dilimleyin; soğanı küçük küpler halinde kesin; kıvırcık salata yapraklarını yıkayıp kuruladıktan sonra doğrayın.Bulguru küçük bir tencereye koyup, üzerini örtecek kadar kaynar su ilave edin.Tencerenin kapağını kapatıp,bulguru 30 dakika şişmeye bırakın.Bu sürenin sonunda bir süzgeçten geçirin.Süzgeçte kalan bulguru da ellerinizle sıkarak,kalan suyu da atın.Bir kapta bulguru,kıymayı,sarmısağı, tuz,biber,toz hardal ve kıyılmış maydanozu iyice yoğurun.Bu harcı l O parçaya bölerek her birini ekmeklerin boyuna uygun bir yassı köfte haline getirin.Sana’yı bir tavada orta ateşte eritin.Yağ kızınca hamburgerleri tavaya koyup,bir kez alt üst ederek,yaklaşık 7-8 dakika,etlerin üzerinde su damlacıkları oluşuncaya kadar pişirin.Hamburger ekmeklerini ikiye kesip, ısıtın.Köfteleri ekmeklerin içlerine yerleştirin. Domates,soğan,ketçap,hardal,acıbiber sosu (isteğe bağlı),kornişon turşu ve kıvırcık salata yapraklan ile süsleyip lezzetlendirerek,hemen servis yapın.

AFİYET OLSUN

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı