01 Şubat 2015 17:44 | |
Cappy | Tavuk Kavurma Tarifi Malzemeler
|
22 Kasım 2012 23:43 | |
Zen | Tavuk Kavurma 1 adet tavukgöğsü (2 parça) 1 adet dolmalık kırmızıbiber 1 adet orta boy soğanın yarısı 1 diş sarımsak Marinesi için: 3 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı zeytinyağı tuz karabiber 2 çay kaşığı zerdeçal 1 çay kaşığı garam masala (isteğe göre) Yapılışı: 1- Tavukgöğsünü küp küp doğrayın ve derin bir kaseye alın. Üzerine marine malzemelerini ekleyerek iyice karıştırın. Kasenin üzerini bir streç film ile kapatarak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. 2- Zeytinyağını tencereye alın piyazlık doğradığınız soğanları, ince kıydığınız sarımsağı ve biberi tavaya alıp 1-2 dakika soteleyin. 3- Sotelediğiniz soğanlara tavukları ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Tavuklar yumuşayıncaya kadar kavurup ocaktan alın ve servis yapın. |