23 Kasım 2012 18:50 | |
Zen | Diyet Kabak Mücver Malzemeler: 2 kabak 2 dal dereotu 1-2 dal taze soğan 1 çorba kaşığı un (30 gr) 1 yumurta akı 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri ya da beyazpeynir Kızartmak için sıvıyağ Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın. Yumurta akını ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Dereotunu ve taze soğanları yıkayıp kıyın. * Unu bir kaba alıp kaşarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın. Dereotu, taze soğan ve kabağı ekleyip karıştırın. Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. * Kızartmak için sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin. İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın |