25 Kasım 2012 21:26 | |
Zen | Diyet Karnabahar Brokoli Graten BROKOLİ VE KARNABAHAR GRATEN Malzemeler : 1 Orta boy karnabahar 1 Demet brokoli 2 Yemek kaşığı zeytinyağı 2 Yemek kaşığı un 1,5 Su bardağı süt 1 Su bardağı kaşar rendesi Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI: Karnabahar ve brokoliyi çiçeklerine ayırıp 5 dakika kadar haşlayın. Hemen beşamel sosu hazırlıyoruz. İki kaşık yağ ve unu orta harlı ateşte kavurun. İçine sütü katıp, karıştırarak boza kıvamına getirin. Ocağı kapattıktan sonra tuzunu ve karabiberi katıp iyice karıştırın. Az sıvı yağla fırın kabını yağlayıp üzerine karnabahar ve brokolileri dizin. Beşamel sosun içine bir yemek kaşığı rende kaşar koyup karıştırın ve sebzelerin üzerine dökün. En üstede kalan rende kaşarları serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.Afiyet olsun… |