IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Kakaolu sultan sarması tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
30 Kasım 2012 16:51
Zen
Kakaolu sultan sarması tarifi

Kakaolu sultan sarması tarifi

Kakaolu sultan sarması malzemeleri
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 4
yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt (krem şanti için)
- Hindistan cevizi

Kakaolu sultan sarmasının yapılışı
Fırın tepsisine yada dikdörtgen bir borcama bolca hindistan cevizi serpilir bir kenarda bekletilir.Süt,un,şeker ve kakao bir tencerede muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.Tereyağı ve vanilya eklenip mikser ile 3-4 dakika çırpılır.

Hindistan cevizi serpilmiş tepsiye ince olacak şekilde dökülür üzeri ıslatılan kaşıkla düzeltilir.Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alınır ve 1-2 saat bekletilir. Krem şanti sütle çırpılarak hazırlanır ve muhallebinin üzerine incecik yayılır. Buzdolabında bir gece dinlendirilir. İstenilen büyüklükte dikdörtgen dilimler kesilir ve rulo şeklinde sarılır.

Not: isteğe göre muhallebi sade yapılıp, arasına kakaolu kremşanti konulabilir.

Afiyet olsun…


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı