IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Tepside içli köfte yapılışı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
08 Aralık 2012 14:53
Zen
Tepside içli köfte yapılışı


Tepside içli köfte için


Malzemeler 4-6 kişilik (25 x 25 veya 30 cm çapında fırın tepsisi için)


Dış Malzemesi:
1 su bardağı köftelik esmer bulgur
1 su bardağı kaynar su
150 gr kıyma
1 yumurta
Tuz
Kimyon
1 çorba kaşığı biber salçası


İç malzemesi:
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet kuru soğan (küçük doğranmış)
400 gr dana-kuzu karışık orta yağlı kıyma
1 çay bardağı ceviz içi (robotta çekilmiş)
½ demet kıyılmış maydanoz
Tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı acı veya tatlı p kırmızı pul biber
1 çay kaşığı taze çekilmiş kimyon


Tepside içli köfte yapılışı


Çukur bir kaba bulguru alarak bulgurun kabarması için bir su bardağı kaynar suyu ekleyiniz ve kabın üzerini örtünüz.
Bir tavaya zeytinyağını koyup soğanları hafifçe kavurunuz.
Kıymayı ilave edip, kıyma suyunu bırakana kadar kavurma işlemine devam ediniz.
Tuzu, baharatları, kıyılmış maydanoz ve cevizi ilave edip malzemeyi karıştırdıktan sonra soğumaya bırakınız.
Fırını 250 derecede ısıtınız.
Kaynar su ile ıslattığınız bulgura salça, yumurta, 150 gr. kıyma, tuz ve kimyonu ilave edip macun kıvamına gelene kadar yoğurunuz ve iki eşit parçaya ayırınız.
Tepsinin tabanını yağlayınız.
Bulgurun hamurunun yarısını tepsiye düzgünce bastırarak yayınız.
Kıymalı harcı tepsinin tabanına yaydığınız bulgurun üzerine yaydırınız.
Bulgurun diğer yarısını, mutfak tezgâhının üzerine strech film koyup bulgurlu hamuru üzerine koyunuz, üzerine tekrar streç film koyup doğrama tahtası ile bulgurlu hamurun üzerine lavaş inceliğine gelinceye kadar bastırarak yaydırınız.
Kenarlarda oluşan biçimsizliği bıçakla keserek tepsinizin şekline getiriniz. (kenarlardan çıkan fireleri tekrar hamurun üzerine eşit şekilde dağıtarak hafifçe bastırınız ve açma işlemini tamamlayınız.)
Açtığınız hamuru tepsiye kıymaların üzerine koyunuz.
Üzerine su püskürtüp on beş dakika, daha sonra üzerine fırça ile zeytinyağı sürerek on dakika olmak üzere toplam 25 dakika pişiriniz.
Yeşil salata eşliğinde dilimleyerek servis ediniz.

Afiyet Olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı