31 Ocak 2013 12:43 | |
Zen | Cevap: Zeytinyağlı Fasulye Dible Fasulye Dible Tarifi Fasulye Dible'si oldukça basit tereyağlı kısa sürede hazırlanabilen çok lezzetli bir yemektir.Fasulye Dible tarifi sizlerle kolay gelsin hanımlar. Fasulye Dible Malzemeleri *2 Çorba Kaşığı Pirinç *3 Çorba Kaşığı Tereyağı *1 Adet Soğan *1 Çorba Kaşığı Biber Salçası *Yarım Kilo Taze Fasulye *Tuz,Su Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Fasulye Diblesi Hazırlanışı Öncelikle Fasulyeyi yıkayın, ayıklayın, yarım santimetre kalınlıkta verev olarak kıyın.Daha sonra Soğanı soy, yıkayın yarım daire şeklinde ince ince doğrayın.Pirinci yıkayın süzün. Yayvan bir tencereye soğanı yerleştirin, üzerine fasulyenin yarısını, onun üzerine de pirinci yayın.En üste, kalan fasulyeyi yerleştir. Tuz ve şekeri serp, zeytinyağı ve suyu gezdir, yumuşayıncaya kadar 45-50 dakika pişirin Afiyet olsun |
10 Kasım 2012 23:27 | |
Zen | Zeytinyağlı Fasulye Dible Malzemeler : • Taze fasulye - - 1 kg • Soğan 2 büyük boy 180 gram • Pirinç 1/2 su bardağı 90 gram • Tuz 2 1/2 tatlı kaşığı 15 gram • Şeker 1 tatlı kaşığı 4 gram • Zeytinyağı 8 yemek kaşığı 80 gram • Su (sicak) 1 1/2 su bardağı 300 gram Hazırlanışı :Fasulyeyi yıka, ayıkla, yarım santimetre kalınlıkta verev olarak kıy. Soğanı soy, yıka, yarım daire şeklinde ince ince doğra. Pirinci yıka, süz. Yayvan bir tencereye soğanı yerleştir, üzerine fasulyenin yarısını, onun üzerine de pirinci yay. En üste, kalan fasulyeyi yerleştir. Tuz ve şekeri serp, zeytinyağı ve suyu gezdir, yumuşayıncaya değin 45-50 dakika kadar pişir. |