IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Taze Otlu Kuzu Dolması Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
01 Şubat 2013 19:36
Zen
Taze Otlu Kuzu Dolması

Malzemeler:
1 kg kemiksiz kuzu but, 70 gr tereyağı (oda ısısında yumuşamış) , 4 diş sarımsak,
½ demet maydanoz, 2 dal taze fesleğen, 2 dal biberiye, 3 dal taze kekik, 3 yeşil soğan, 40 gr çam fıstığı, 250 g taze kaşar, 2 adet közlenmiş biber, 1 yemek kaşığı tereyağı, ½ yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiber



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ET SOSU İÇİN:
1.5 su bardağı pişen etin suyu, 1 adet Et Bulyon , 1.5 tatlı kaşığı mısır nişastası, ½ çay bardağı su, ½ çay bardağı krema

Yapılışı:
Çam fıstıklarını çok az ayçiçek yağında soteleyin. Fesleğeni, maydanozu, biberiyeyi, kekiği, taze soğanı ve sarımsağı iyice kıyın. Çam fıstığını soğuduktan sonra kıyın. Derin bir kabın içine oda ısısında yumuşamış 70 gr tereyağını ve doğradığınız malzemeleri alın. Tuz ve karabiber serpip iyice karıştırın. Kuzu butunu tezgaha alıp açın. Tuz ve karabiber serpin. Hazırladığınız tereyağlı karışımı üzerine yayın. Közlenmiş biberin fazla suyunu alın ve kaşar peyniri ile beraber tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Kuzu butun üzerine doğradığınız közlenmiş biberi ve kaşar peynirini serpin. Rulo şeklinde sıkıca sarın. Isıya dayanaklı ip ile sarın. Tavaya tereyağını ve ayçiçek yağını alıp ısıtın.
Yağ iyice ısındıktan sonra kuzu butunu tavaya ilave edin. Kuzu butunun her tarafını iyice kızartın.
Fırın kabına kuzu butunu suyu ile beraber alın. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Önce yağlı kağıt ile daha sonra alüminyum folyo ile fırın kabını sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 1.5 saat pişirin. Fırından çıkardıktan sonra etin suyundan 1.5 su bardağı suyu alıp sos tenceresine koyun. Üzerine 1 adet Et Bulyon ilave edip karıştırın. Orta ateşte 3-4 dk kaynatın. Kasede ½ çay bardağı suyu ve nişastayı karıştırıp eritin. Kaynamakta olan sos tenceresine ilave edip iyice karıştırın. Kıvamı koyulaştıktan sonra üzerine kremayı ilave edip karıştırın. 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Kuzu butu dilimleyip servis tabağına alın. Üzerine et sosunu gezdirip servise sunun.


Not:
Kuzu butunu sararken eğer ette yırtılma olursa kürdan ile yırtılan yerleri kapatabilirsiniz

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı