04 Şubat 2013 15:25 | |
Zen | Patatesli Puf Böreği Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Patatesli Puf Böreği Tarifi Derin bir karıştırma kabının içersine yumurtayı kırın, Üzerine kabartma tozunu, yağlanmış ve rendelenmiş olan patatesi, yoğurdu ve tuzu ekleyerek karıştırın Ardından yeteri kadar un ilave ederek ortalama 20 dakika yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin Üzerine doğramış olduğunuz maydanozları ekleyip karıştırın Mutfak tezgâhınızın üzerine ve hamurunuzun üzerine un serperek bir santim kalınlığında hamuru açın Açtığınız hamurun üzerinde çay bardağının ağzı ile kalıplar kesin Hazırlamış olduğunuz iç harcı hamur kalıplarının ucuna koyun ve kalan hamuru üzerine kapattın Kalıplardan artan hamurları tekrar açın ve tekrar çay bardağını ağzı ile keserek aynı işlemleri uygulayın.Genişçe bir kızartma tenceresine bolca sıvı yağ koyup hazırladığınız patatesli puf börekleri, renkleri iyice sararana kadar kızartın Ardından havlu peçete serdiğiniz bir tepsiye kızarttığınız puf böreklerini yağını çekmesi için bırakın Yağını bırakan patatesli puf böreklerini servis tabağına alıp servis edin.. Afiyet olsun Patatesli Puf Böreği malzemeleri Bir adet yumurta Bir yemek kaşığı yoğurt Yarım paket kabartma tozu Bir adet haşlanmış patates Yeteri kadar un ve tuz İç harcı için malzemeler Yeteri kadar bu maydanoz ve beyaz peynir |