IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Cevizli Baklava Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
04 Şubat 2013 15:37
Zen
Cevizli Baklava Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Merhaba hanımlar, tatlı yiyelim, tatlı konuşalım cümlesi ışığında , sizlerle bu günki tarifimi paylaşıyorum. Cevizli baklava tarifimi umarım beğenirsiniz. baklava tarifimize bakarak yapacağınız, Cevizli baklava şimdiden afiyet olsun diyorum ve cevizli baklava tarifine başlıyorum.
Cevizli Baklava Tarifi
Öncelikle unu eleyelim ve tuz, yağ, su ile büyükçe bir kapta karıştırıp baklava hamurunu oluşturalım. Yufkaları mümkün olduğunca ince açıp üst üste dizelim.
Tepsiyi yağlayıp ilk yufkamızı serelim. Yufka büyük olmuşsa kenarlarından kesip alalım. Yufkanın üstüne yağ serpip elimizle yayalım. Açtığımız yufkaların yarısını kenarlarından keserek araları yağlı olacak şekilde üst üste tepsiye yerleştirelim.
Yufkaların yarısına geldiğimiz zaman dövülmüş cevizleri düzgünce yayalım Kalan yufkaları aralarını yağlayarak döktüğümüz cevizlerin üstüne dizelim. Bütün yufkaları yerleştirdikten sonra üstüne bir miktar yağ döküp on beş dakika bekleyelim.
On beş dakika geçince bıçakla keserek baklava dilimlerini oluşturalım. Kesim işlemi bitince biraz yağ gezdirip orta sıcaklıkta bir fırına sürelim ve üstleri kızarana kadar pişirelim.
Baklava fırında pişerken biz de şerbetini hazırlayalım. İlk olarak beş bardak şekeri üç bardak suyla kaynatıp 1 limonun suyunu sıkalım. Tekrar kaynatalım ve ılımasını bekleyelim. Fırından çıkan baklavaların üstüne ılık olarak dökelim ve tepsinin üzerine daha büyük bir tepsi kapatıp baklavaların şerbeti çekmesini bekleyelim.
Cevizli Baklava Malzemleri
4 bardak un,
3 yumurta,
Yağ,
Çok az tuz,
2 bardak nişasta,
Su
Cevizli Baklava İçi:
2 bardak erimiş yağ,
2 bardak çekilmiş ceviz,
Baklava Şerbeti:
5 bardak şeker,
3 bardak su,
1 limonun suyu.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı