IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: İşkembe ve Mumbar Dolması Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
03 Mart 2013 13:57
Zen
İşkembe ve Mumbar Dolması Tarifi

İşkembe ve Mumbar Dolması Tarifi, İşkembe ve Mumbar Dolması nasıl yapılır

BUMBAR -İŞKEMBE- DOLMASI

MALZEMELER
1 bağ (takım) bumbar
1 kilo pirinç
Yarım kilo yağsız kıyma veya satırla kıyılmış et
2 adet soğan yemek kasığı katıyağ
1 yemek kaşığı karabiber Pul biber, tuz

İşkembe Dolması Tarifi
Pirinç yıkanır. Kıyma, ince kıyılmış soğan, yağ, karabiber, pul biber ve tuz bir araya getirilip harç yapılır.
Bumbar bol suda 5-6 sefer yıkanır. Sonra üzerine bol tuz dökülerek, 10 dakika civarında oğulur. Yine 5-6 sefer yıkanır. Bir kere de sabunlanarak yıkanır. Sabun kokusunun gitmesi için, 2-3 defa yine yıkanır. Sonra bumbarlar (her yörenin tarzına göre) ters çevrilir.
Dışa dönen yüzeyindeki yağ temiz ise, çok iyi yıkanır. Kirli görünüyorsa, üzerindeki yağlar tamamen arındırılır. 5-6 sefer daha yine yıkanır. (Takım bumbar bir yemek için fazla gelirse, geri kalan kısmı buzlukta saklanabilir.)
Hazırlanan iç, doldurulurken, bumbarlar tekrar içine doğru çevrilmiş olur.
Bumbarlar tencereye dizilir. Üzerlerini dört parmak aşacak kadar su dökülür. Bir kaşık kadar tuz katılır. Pişinceye kadar kaynatılır.

Not: Bumbarlar 20-25 santim uzunluğunda kesilir. İşkembe dolması, işkembe çorbasındaki gibi temizlenir. Temizlenip kullanılır hale geldikten sonra yirmi santim uzunluğunda sekiz santim eninde dikdörtgen parçalara kesilir. Uzunlamasına ikiye katlanır. Bir uzun bir kısa kenarı dikilir. Hazırlanan bumbar içi (bumbar dolmasında olduğu gibi) içine doldurulur. Açık kalan ağız da dikilir. Bumbar gibi pişirilir. Sıcak servis yapılır. Çiğ köfte ve ayran ile beraber servisi uygun olur.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı