IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Koruklu Bamya/Zeytinyağlı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Nisan 2013 03:52
Sevda
Koruklu Bamya/Zeytinyağlı

Koruklu Bamya/Zeytinyağlı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Zeytinyağlı bamya limonla da ekşilendirilir ama koruk zamanıysa korukla deneyin derim. Bir de fotoğraftaki gibi uzunca bamyalar zeytinyağlıya daha uygundur. Hele güneyin kırmızı bamyası olursa bir başka güzel olur. Gelelim Ramazan’a da uygun hafif bir yemek olan zeytinyağlı bamyanın tarifine…

MALZEMELER:
-½ kg. bamya, 4 kişi için yeterlidir. ( İlk defa bamya pişirecekler için hatırlatmalıyım ki, eğer iki kişiye bamya yemeği pişirecekseniz 250 gr. bile yeterlidir, çünkü bamya bir kez pişer ve taze taze yenir, ikinci kez ısınmaz. Tabii bugün yapacağımız zeytinyağlısı için durum başka.)
-1 adet orta boy kuru soğan, minik küp şeklinde kesilmiş.
-2 adet domatesin rendesi 1 adet yeşil biber
-1 avuç kadar sapları ayıklanmış koruk
-Tuz
-2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
-1/2 bardak su

YAPILIŞI:
Bamyanın yıkanıp ayıklanması hakkında girişte yazdıklarımın yeterli olacağını sanıyorum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
)
Yemeğimizin soğan, domates ve biberden oluşan sosunu bir kaşık z.yağ ile söndürerek hazırlıyoruz. Sonra suyunu ekliyor ve bir taşım kaynatıyoruz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Fotoğraflarda görüldüğü gibi bamyaları alçak yayvan bir tencereye yerleştiriyoruz.
Korukları aralara yerleştiriyoruz. Sosunu dökerek üzerini önce bir porselen tabakla, sonra kapakla kapatıyoruz. Önce orta, sonra kısık ateşte yarım saat kadar pişiriyoruz.Eğer gerekliyse arada sıcak su ekleyebiliriz.
Yemeğimiz ılındıktan sonra ters çevrilerek servis tabağına alınır.
Ilık veya soğuk servis edilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dipnot Mesajı: Bütün hakları saklıdır. Yazı ve fotoğraflar ancak kaynak gösterilerek kullanılabilir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı