IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Yalancı Lahana Dolması ( Lahana Yemeği , Kapuska , Yalancı Dolma ) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
13 Mayıs 2013 13:28
Zen
Yalancı Lahana Dolması ( Lahana Yemeği , Kapuska , Yalancı Dolma )

1 küçük Boy Beyaz lahana ( Büyük ise ikiye bölünüz )
2 adet kuru soğan
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz Ve Tüm dolmalık baharatlar / Karabiber,Pulbiber,Nane,Kırmızı toz biber,zerdeçal
1.5 – 2 Litre Su
1 küçük çay bardağına yakın sızma zeytinyağı

Hazırlanışı:

Öncelikle tencereye soğanlarımız doğranır.Üzerine yıkanmış iri doğranmış lahanalarımız kapuskalık şeklinde doğranarak soğanların üzerine ilave edilir.Soğanları kavurmaya gerek yok lahananın içinde kaybolacaktır.Üzerine 1.5- 2 litre su konulur.Lahanalar pişmeye bırakılır.Yumuşayan lahananın üzerine bulgur ilave edilir.Bulgur’da suyu çekip pişmeye başladıktan sonra,baharatlar,tuz,salçalar,nar ekşisi ilave edilir.Artık pişmeye yakaın en zon sızma zeytinyağıda ilave edilip,kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirilir.Suyunu çekince lahana ve bulgur ocağın altı kapatılır.Çok suyunu çekmesin.Azda olsa lahananın suyu yemeğimize lezzet katacaktır..
Arzuya göre yoğurt yada salata eşliğinde tüketilir.. Afiyet Olsun..

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı