19 Mayıs 2013 17:56 | |
Violent | Elmalı Kayısı Reçeli Elmalı Kayısı Reçeli [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: 500 g çekirdeği ayıklanmış kayısı 500 g kabuğu ve çekirdeği ayıklanmış elma 1 çay bardağı su 1 poşet Dr. Oetker Reçelyap 1 kg toz şeker Hazırlanışı: Elma ve kayısıları küçük küpler şeklinde doğrayın ve bir tencereye koyun. Üzerine suyu ekleyin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine poşeti ekleyin ve iyice karıştırın. Bu karışımı da meyvelere ilave edip yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynama başladığında 2 dakika kaynatın ve kalan şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam ederek tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun. Metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için tamamen soğuyuncaya kadar (30-40 dakika ara ile) kavanozların ters-yüz çevirme işlemini tekrarlayın. Not: Resimdeki görüntüyü elde etmek için, meyvelere 2 adet kırmızı elmanın çok ince ve küçük şeritler şeklinde doğranmış kabuğunu ilave edin. |