IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Zeytinyağlı Kabak Dolması Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
22 Mayıs 2013 16:14
Zen
Cevap: Zeytinyağlı Kabak Dolması

Zeytinyağlı Kabak Dolması yemek tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
  • 6 Adet orta boy kabak
  • 12 Çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 Çay kaşığı şeker
  • Yeteri kadar tuz
  • İç Malzemesi için :
  • 50 gr pirinç
  • 200 gr soğan (piyazlık doğranmış)
  • 1 Çay kaşığı çam fıstığı
  • 1 Çay kaşığı kuş üzümü
  • 1 Çay kaşığı yenibahar
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı şeker
  • 2 Çay kaşığı nane
  • Yeteri kadar tuz
Yapılışı


  • Kabakları kazıyıp yıkayın.
  • Kabakların etli kısmını keskin bir bıçak veya oyucak yardımıyla oyun.
  • Pirinci ayıklayıp güzelce yıkayın.
  • Soğanları rendeledikten sonra fıstık ve zeytinyağı ile kavurun.
  • Pirinci de ekleyip birkaç kere çevirin.
  • 2 su bardağı sıcak su koyup orta ateşte suyunu çekene dek pişirin.
  • Yarım saat kadar tencerenin üzerini örterek buharı ile demlendirin.
  • İçine nane, üzüm, yenibahar, karabiber, şeker ve tuzu koyarak karıştırın.
  • Hazırladığınız harcı kabakların içine doldurun.
  • Kabakları tencereye yerleştirip yağ, tuz, şeker ve su ile orta hararetli ateşte 30 dakika pişirin.
01 Mayıs 2010 15:30
Dilara
Zeytinyağlı Kabak Dolması

Zeytinyağlı Kabak Dolması
Malzemeler,
5 adet kabak
Yarım su bardağı pirinç
3 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Dolmanın harcını hazırlamak için soğan ve domatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Doğranmış domates ve soğanları orta büyüklükte bir kaba alın.
Pirinci bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzdürün ve soğanların üzerine ekleyin.
Dereotunu bol suyla yıkayıp incecik kıyın ve harca ilave edin.
Zeytinyağı, tuz, karabiber, toz şeker ve limon suyunu harca ekleyin.
Tüm malzemeler özleşene kadar karıştırın.
Kabakların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün.
Kabakların içini kaşık yardımıyla oyun.
Hazırladığınız harcı kabakların içine doldurun.
Kabakları tencereye dizip üstlerini domates dilimleriyle kapatın.
2 su bardağı su ve salçayı iyice karıştırın.
Tenceredeki kabak dolmalarının üzerine gezdirerek dökün.
Orta ateşte pirinçler pişinceye kadar pişirin.
Kabak dolmasını kendi tenceresinde soğuttuktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı