23 Mayıs 2013 19:38 | |
Violent | Tatlı tarhanalı börek tarifi Tatlı tarhanalı börek tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Tatlı tarhanalı börek nasıl yapılır ? Tatlı tarhanalı börek yapılışı ? Tatlı tarhanalı börek tarifi … Malzemeler: 2 litre süt 250 gr dana kıyma 250 gr un 1 kase kırık buğday 3 yemek kaşığı irmik 3 tatlı kaşığı kekik 2 adet soğan 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı tereyağı Aldığı kadar un Yapılışı: 2 litre sütün içine 3 yemek kaşığı irmik, 1 kase kırık buğday, 3 tatlı kaşığı irmik eklenir.koyulaşaıp hamur kıvamına gelene kadar devamlı karıştırılır. Koyulaşan tarhanaya 2 yemek kaşığı tereyağı katılır, kısık ateşte üzeri kapalı bir şekilde demlendirilir (Dibi hafif tutana kadar) Tarhana açık havada güneş gören bir yere serilip kurutulur. Hamuru için; 250 gram una 1 tutam tuz serpilir, azar azar su dökülerek kulak memesi kıvamında yoğrulur. Yoğrulan hamur dinlenmeye bırakılır. İçi için; soğanlar yemeklik doğranır ve yarım çay bardağı zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur. Kavrulan soğanlara kıyma eklenir. Rengi dönen kadar kavrulup yaklaşık 1 çay bardağı su dökülür. Kurutulan tarhanadan 2 avuç eklenir. Güzelce karıştırılıp ocaktan alınır. Dinlenen hamur 4 bezeye ayrılır. İlk beze unlarak açılıp yağlanmıi tepsiye serilir. Üzerine tarhanalı kıymalı iç yerleştirilip açılan 2. yufkayla kaplanır. Yufkanın üzeri kalan içle kaplanır. Son 2 beze açılıp arasına iç konulmadan tepsiye serilir. Üzerine 1 adet çırpılmış yumurta sürülür ve börek baklava gibi dilimlenir. Ortalama 180 derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirilir. Tatlı Tarhanalı Börek servise hazırdır. Afiyet olsun… |