IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Damla Sakızlı Eskişehir Lokumu Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
06 Haziran 2013 20:15
Violent
Damla Sakızlı Eskişehir Lokumu

Damla Sakızlı Eskişehir Lokumu Tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


  • 2 parça fındık büyüklüğünde damla sakızı
    2 su bardağı ılık süt
    1 paket (10 gram) instant maya
    2 çorba kaşığı tozşeker
    1 tatlı kaşığı mahlep
    1 çay kaşığı tuz
    4 su bardağı un

    İçi için: 1 çay bardağı tahin
    1 çay bardağı sıvıyağ
    3 çorba kaşığı toz haşhaş
    4 çorba kaşığı tozşeker
    Bir buçuk su bardağı ceviz

    Üzerine:
    1 adet yumurta sarısı


Damla Sakızlı Eskişehir Lokumu Yapılışı


DERİN bir kapta dövülmüş damla sakızı, süt, maya, tozşeker, mahlep, tuz ve unu yoğurup, yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemlibir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Her parçayı, un serpilmiş tezgahta merdane ile yarım cm kalınlığında ve dikdörtgen olacak şekilde açın. Diğer taraftan iç malzeme için tahin, sıvıyağ ve haşhaşı karıştırın. Karışımın yarısını hamurlardan birinin üzerine yayın ve 2 çorba kaşığı tozşeker serpin. En üste de dövülmüş cevizin yarısını serpin. Hamurun geniş tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın ve 2 parmak genişliğinde kesin. Kesik kısım alta gelecek biçimde, yağlanmış kelepçeli kalıba (fazla sıkı olmayacak şekilde) 1 cm arayla yan yana dizin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı