15 Temmuz 2013 20:06 | |
Sim | Ceviz sultanı tarifi Malzemeler (24 adet)
Şerbeti için:
Üzerine:
Yapılışı Hamur için tereyağı, yumurta ve pudraşekerini iyice çırpın. Üzerine çekilmiş ceviz, irmik, tarçın, tuz ve vanilya ilave edip karıştırın. Kabartma tozu ve unu birlikte eleyin ve karışıma ilave edin. Elinizle iyice yoğurun Diğer taraftan şerbet için su ve tozşekeri bir tencereye alıp, ocağa oturtun. Kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin. Birlikte bir-iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın. Üzerlerine hafifçe bastırarak yassılaştırın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Hamurların üzerine önce çırpılmış yumurta sürün sonra yarım ceviz yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirip fırından alın. Sıcakken üzerlerine ılık şerbet gezdirin. Tatlılar şerbeti çektikten sonra Dimes Hasbahçe Tarçınlı Karanfilli ile servis edin. |