IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Sicilya Cassata Pastası Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
23 Temmuz 2013 15:54
Estela
Sicilya Cassata Pastası


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Nelere ihtiyacımız var?
3 adet hazır yuvarlak pandispanya keki (pasta tabanı)


Ricotta kreması için:
160 gr. karışık meyve şekeri (portakal kabuğu, kiraz, incir)
2 x 250 gr. ricotta peyniri
100 gr. toz şeker
50 gr. tek parça bitter çikolata
1 çay kaşığı toz vanilya
2 adet yumurta
150 gr. çırpılmış krem şanti
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
Meyve şekerleri
280 gr. elenmiş pudraşekeri
1 çorba kaşığı limon suyu
Yeşil gıda boyası
2 çorba kaşığı kayısı reçeli
1 çorba kaşığı Cointreau (veya portakal likörü)
Portakal kabuğu şekerlemesi
Farklı renkte konfitler
Süt

Nasıl yapıyoruz?
Ricotta kreması için meyve şekerlerini ve donmuş bitter çikolatayı ince doğrayın. Ricotta peynirini tozşeker, krem şanti, vanilya, çırpılmış yumurta, rendelenmiş limon kabuğu ile karıştırın. Meyve şekerlerini ve çikolatayı yavaşça karışıma ilave edip buzdolabında bekletin. Pastayı hazırlamadan hemen önce glazürü hazırlayın. Pudraşekerini limon suyu ve 1 çorba kaşığı süt ile karıştırıp hafif yeşil bir renk vermek için yeşil gıda boyası ile iyice çırpın. Çok sıvı olmayan, sürülebilir bir karışım elde edin. Kayısı reçelini 1 çorba kaşığı likör ve 1 çorba kaşığı su ile ısıtın. Pandispanyanın birinci katını servis tabağına alıp iç yüzünü reçel karışımıyla ıslatın. Üzerine ricotta kremasını yayın. İkinci pandispanyaya tekrar kayısı reçeli karışımını sürün. Ters çevirip reçelsiz kısma ricotta kremasını yayın. Üçüncü pasta tabanının üzerine de kayısı reçeli karışımını sürüp pastanın en üstüne yeşil glazürü yayıp düzleştirin. En az 1 saat buzdolabında bekletip meyve şekerlemeleriyle süsleyin. Kenarlarını isteğe göre renkli konfitlerle süsleyip servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı