25 Temmuz 2013 17:58 | |
oneofgirl | Kızılcıklı Erik Reçeli Malzemeler 1 kg. ufak mürdüm eriği 350 gr kızılcık 4 su bardağı şeker 2-3 damla limon Yapılışı Yıkayıp ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarıp ayrı ayrı tencerelerde 3-4 dakika haşlayın. (erikleri epeyce büyük bir tencere haşlayın, kızılcıklar için ufak bir tencere yetiyor). Orta boy bir tencerenin üstüne bir tel süzgeç yerleştirin ve eriklerle kızılcıkların sadece kabukları + biraz posaları kalana kadar süzün. (posaları eklemiyorsunuz) Sonra tencereye 4 su bardağı şeker döküp 1, 1-5 saat iyice reçel kıvamına gelene kadar pişirin. Bir de hiç su ekleyin.bu arada meyveleri haşladığımız suları birleştirip 2 su bardağı şeker ekleyerek şerbet yapın. Soğukken tadı çok güzel oluyor. Afiyet olsun. |