31 Temmuz 2013 16:48 | |
oneofgirl | Ballı Sebze Malzemeler 4 adet şalgam 4 adet havuç 1 adet soğan 3 çorba kaşığı bal 100 gr. tereyağı 1 adet defne yaprağı Tuz, karabiber 4 adet bonfile Yemeğin Tarifi Şalgam ve havucu ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın. Soğanı ortadan ikiye kesin. Küçük bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurun. 2 çorba kaşığı bal ve soğanı ekleyip kaynatın. Sebzeleri ilave edip 5 dakika haşlayın. Sebzeleri sudan çıkarıp süzün. 50 gr. tereyağında kavurun. Tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin. Üzerine kalan 1 çorba kaşığı balı koyup karıştırın. Ballı sebzeleri tereyağında kızartılmış bonfilenin yanında garnitür olarak servis yapın. Afiyet olsun. |