02 Ağustos 2013 17:51 | |
oneofgirl | Pekmezli Armut Tatlısı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Pekmezli armut tatlısı malzemeleri 4 armut ¾ su bardağı keçiboynuzu pekmezi 1 paket vanilya 2 karanfil 1 yıldız anason Pekmezli armut tatlısı hazırlanışı Armutları yıkayıp boyuna ortadan ikiye kesin. Çekirdek yatağını çıkartın ve armutları geniş bir tencereye dizin. Armutların üzerini geçecek kadar su, vanilya, yıldız anason ve karanfilleri ekleyip kapağı kapalı olarak orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine pekmezi gezdirin ve suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Ilınınca servis tabağına alın ve kaymak ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun. |