IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Ballı Muhallebi Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
02 Ağustos 2013 17:57
oneofgirl
Ballı Muhallebi Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler,

1 litre süt
1 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
2 adet muz
1 çay bardağı süzme bal
Yarım çay bardağı su

Hazırlanışı,
Tencereye; süt, un, toz şeker ve vanilyayı alın.
Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Muhallebiyi ocaktan indirip ılınması için bekletin.
Muzların kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayın.
Tatlı kâselerini, suyla hafifçe ıslatın.
Kâselerin yarısında kadar muhallebi koyun.
Üzerine birkaç dilim muz yerleştirin.
Kâseyi dolduracak şekilde muhallebi koyun.
Muhallebileri buzdolabında 2 saat bekletin.
Düz tabaklara ters çevirin.
Bal ve suyu sos tenceresine alıp kısık ateşte kaynatın.
Ballı sos soğuduktan sonra muhallebilerin üzerine dökün.

Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı