IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Minik Pastalar Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
02 Ağustos 2013 18:04
oneofgirl
Minik Pastalar

Malzemeler

5 su bardağı un
10 gr kuru maya (1 pk instant maya)
2 yumurta
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı (margarinde olabilir )
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı toz şeker

Ekmeğin hazırlanışı

Unu bir kaba alıp şeker ve tuz ile karıştırıyoruz ortasını havuz gibi açıp içine maya, yumurta ,yoğurt, su, süt ve yumuşatılmış tereyağını ekliyoruz ve unu kenarlarından alarak yavaş yavaş yoğuralım. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz üzerlerine hafifçe bastırıyoruz. üzerine nemli bir bez serip mayalanmaya bırakıyoruz. (evlerimiz kaloriferli malum bu sebeple hamur mayalamak için sıcak bir köşeniz yoksa fırınınızı önce 50-60 dereceye ısıtın ve sonra kapatıp tepsiyi içine koyun yaklaşık 45-60 dk arasında mayalanacaktır . bir malzemeleriniz mutlaka oda sıcaklığında olmalı)

İÇ KREMASI İÇİN
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 su bardağı tozşeker

Krema hazırlanışı

Yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilyayı bir tencerede koyulaşana kadar pişirin. arada karıştırarak soğumaya bırakalım. Krema sıkma torbasına doldurarak veya bir kaşık yardımıyla kekeleri enlemesine ortadan ikiye ayırım içine kremamızı sıkalım. Eğer arzu ederseniz kremanın üzerine mevsim meyvelerinden arzuya göre koyabilirsiniz mesela ben muz ile çok seviyorum.

Üzeri için
150 gr bitter çikolata (sütlüde olabilir tercihe göre)
3/4 çay bardağı çiğ krema
ince çekilmiş antep fıstığı

Sos hazırlanışı

Krema ve çikolatayı birlikte benmari usulü eritin (ocak üzerinde su dolu bir kap üzerine ısıya dayanıklı başka bir kap oturtarak eritme şekli) daha sonra ekmeklerin üst kapaklarını bu sos içine batırıp çıkartın yada tel ızgara üzerine dizip sosu üzerinde gezdirin (benim tercihim batırmaktan yana
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
sonra kapakları kapatıp üzerlerinede fıstıkları serpip servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı