IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kremalı Minik Rulolar Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
03 Ağustos 2013 14:16
oneofgirl
Kremalı Minik Rulolar


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
4 Yumurta
6 kaşık şeker
4 Kaşık tepeleme un
2 çay kaşığı kabartma tozu


Kreması için:
3 su bardağı süt
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 vanilya
5 yemek kaşığı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi

Üzeri için:
Hazır çikolata sos

Yapılışı:
Öncelikle krema hazırlanacak, un şeker, vanilya sütle karıştırılıp, ocağa konur. İçerisine limon kabuğu rendesi ilave edilir. Katı bir muhallebi olarak pişirilir.(krema bayağı katı olacak, kekin içinden akmaması için katı olması gerekiyor). Soğumaya bırakılır.
Sonra keke başlanır.
Katı yağ ile fırın tepsisi bolca bir yağ tabakası olarak(beyaz bir yağ tabakası olacak şekilde)yağlanır.
Yumurta ile şeker kar gibi olup katılaşıncaya kadar mikserle çırpılır. Un ve kabarma tozu karıştırılıp, azar azar çırpılmış şeker ve yumurta karışımına ilave edilir. Fırın tepsisine yayılır.
180 dereceye ayarlanıp ısıtılmış fırında üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirilir. Çok fazla pişirmeyin kek sertleşmemeli. Korkmayın ince bir kek olduğundan üzerinin hafifçe pembeleşmesi, kekin pişmesi için yeterli oluyor.
Kek fırından çıkınca bekletmeden enine üç parçaya bölünür. Arasına katı kremadan konulur kıvrılır kıvrılan kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizilir. Üç parçada aynı şeklinde sarılır. Üç parçadan oluşan içi kremalı pastalar kalın dilimler olarak kesiler kesilen yerler hindistancevizini batırılır. Üzeri çikolatalı sosla süslenip, toz fıstık serpilir.
Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı