IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Kerevizli Nohutlu Et Sote (Diyet) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
06 Ağustos 2013 20:10
oneofgirl
Kerevizli Nohutlu Et Sote (Diyet)

Malzemeler
500 gr yağsız parça et
1 adet defne yaprağı
1 havuç
2 orta boy kereviz
2 yumurta sarısı
1 limonun suyu
1 su bardağı nohut
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı
Nohutları bir gece öncesinden bol suda beklettikten sonra suyunu süzün. Bunun yerine hazır konserve nohut da kullanabilirsiniz.
Yapışmaz yüzeyli bir tencereyi iyice ısıtıp etlerin her tarafını kızartın.
Üzerini örtecek kadar su ekleyip 10 dakika haşlayın ve ardından suyunu süzüp irice doğradığınız havuç ve nohutlarla birlikte tekrar tencereye alın.
Üzerini iki misli geçecek kadar ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte, nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Kerevizlerin kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde kesin.
Tencerenin içine dizin ve tencerenin kapağını kapatın.
Derin bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın. 5 dakika sonra yemeğin üzerine gezdirerek dökün.
Son aşamada tuz ve karabiberi serperek tatlandırın.
Kerevizli nohutlu et sote hazır; afiyet olsun.

Not: 4 Kişilik olan bu tarifte porsiyon başına, yaklaşık 500 kalori düşmektedir. Ayrıca porsiyon başına yaklaşık 35 gramla, oldukça zengin protein içeriğine sahiptir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı