IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Nevzine Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
27 Aralık 2021 22:59
Dedecan61
Cevap: Nevzine Tarifi

Yalnız bu kayserinin yöresel yemeğidir oraya özgüdür bilginize...
07 Ağustos 2013 16:40
oneofgirl
Nevzine Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

125 Gram Tereyağı
50 Gram Tahin
50 Gram Dövülmüş Ceviz
1 Fincan Yoğurt
300 Gram Un
1 Paket Kabartma Tozu
125 Gram Toz Şeker (Dut Pekmezli Şerbet İçin)
1 Su Bardağı Su (Dut Pekmezli Şerbet İçin)
Yarım Limon (Dut Pekmezli Şerbet İçin)
1 Çay Bardağı Dut Pekmezi (Dut Pekmezli Şerbet İçin)

Yapılışı:
Tereyağını eritip derin bir kaba alın.Ceviz içi, tahin ve yoğurdu ekleyip karıştırın.Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip sert kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru elinizle bastırarak yayın ve dilimleyin.Önceden ısıtılmış 210 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Dut pekmezli şerbet için, şekerle suyu sos tenceresinde kaynatın.Limon suyu ve pekmezi ekleyip ocaktan alın.Tatlıyı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün. Şerbetini çekinceye kadar bekletin.Buzdolabında en az iki saat bekletin.Dilimleyip servis tabağına alın ve bir parça kaymak ile servis edin.

Nevzine artık hazır, afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı