22 Ağustos 2013 17:13 | |
oneofgirl | Çimen Pastası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 2 adet kivi, 2 çorba kaşığı kivili toz içecek, 2 su bardağı su, 2 çorba kaşığı buğday nişastası, 1 su bardağı tozşeker, 1 paket kakaolu bisküvi, 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi, 8 çorba kaşığı irmik, 1 paket vanilya, 2 su bardağı süt, 2 çay bardağı tozşeker (ayrıca), 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu Yapılışı: Şekilli pasta kalıbının içini ıslatın. Kivileri ince dilimleyip kalıbın dibine yerleştirin. Daha sonra 2 çorba kaşığı kivili toz içecek, 2 su bardağı su, 2 çorba kaşığı buğday nişastası ve 1 su bardağı tozşekeri tencereye alın. Muhallebi gibi koyulaşana kadar karıştırın. Kaynamasına yakın, ocaktan alıp kivilerin üzerine dökün. Bisküvileri robottan geçirin. 1 çay bardağı dövülmüş ceviz ile karıştırıp, kivili karışmm üzerine yayın. Ayrı bir yerde 8 çorba kaşığı irmik, 1 paket vanilya, 2 su bardağı süt, 2 çay bardağı tozşeker ve rendelenmiş portakal kabuğunu koyulaşana dek pişirin. Üzeri göz göz olunca kalıptaki bisküvilerin üzerine yavaş yavaş dökün. Üzerini düzeltin. Buzdolabında 3-4 saat bekletin. Servis anında ters çevirip dilimleyin. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun. |