IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Bal Kabağı Çorbası (198 Kalori) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
22 Ağustos 2013 20:19
oneofgirl
Bal Kabağı Çorbası (198 Kalori)

1 PORSİYON: 198 KALORİ

Malzemesi:

250 g. temizlenmiş bal kabağı
75 g. (1 küçük boy) soğan
1 diş sarımsak
1 çorba k. Ülker Mavi Yeşil Margarin
1/2 çorba k.un
1/4 çay k. rendelenmiş hint cevizi
1/2 çay k. tarçın
Taze çekilmiş karabiber
250 ml ( 1 su bardağı) su
125 ml (1/2 su bardağı) tavuk suyu
1/2 çay k. esmer şeker
60 ml (4 çorba k.) portakal suyu
125 ml ( 1/2 su bardağı) Ülker Mavi Yeşil Süt
Tuz

Üzeri için:

40 g (1/8 adet) pırasa
30 g (1.5 çorba k.) Ülker Mavi Yeşil margarin

Yapılışı:

1. Bal kabaklarını yıkayıp, 1 cm’lik küpler halinde doğrayın. Soğanı ve sarımsağı ince ince kıyın.

2. Margarini bir tencerede eritin. Yağ kızınca soğan ve sarımsakları ilave edip, soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Hemen balkabaklarını katıp, karıştırın. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika yumuşamaya bırakın.

3. Bu süre sonunda tenceredeki malzemelere unu, rendelenmiş hint cevizini, tarçını ve bolca karabiberi ekleyip, karıştırın. Tavuk suyu, portakal suyu ve şekeri de ilave ederek bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. Çorbanın üzerinde biriken köpüğü alıp atın. Kapağını kapatarak yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.

4. Pişen çorbayı ateşten alın. İçinden 4 çorba kaşığı kadar bal kabağı parçacığını süzerek bir kaba ayırın. Çorbayı el blenderi kullanarak veya ince bir süzgeçten ezerek geçirip pütürsüz hale getirin. Ayırdığınız bal kabağı parçacıklarını tekrar çorbaya ilave edin. Sütü katıp, tuzunu ayarlayın. Tekrar bir taşım kaynatıp, ateşten alın.

5. Üzerini süslemek için pırasayı ince yuvarlak dilimler halinde kesin. Margarini teflon bir tavada eritin. Yağ kızınca pırasa parçacıklarını ilave edip, hafifçe sararmaya başlayıncaya kadar kızartın. Pırasaları ateşten alıp, çorbanın üzerine aktarın ve sıcak olarak servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı