22 Ağustos 2013 20:21 | |
oneofgirl | Pazılı Omlet (225 Kalori) Malzemesi: 3 adet yumurta Tuz Taze çekilmiş karabiber 50 g (15 yaprak) pazı 20 g (1 çorba k.) Mavi Yeşil margarin 50 g Mavi Yeşil Light beyaz peynir Yapılışı: 1. Yumurtaları çukurca bir kaba kırıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpın. Pazı yapraklarını yıkayıp, süzdürün ve ince ince doğrayın. 2. Yağın yarısını bir tavada eritin. Pazıları ilave edip, üzerine bir kapak kapatın. Yaklaşık 2 dakika orta ateşte pazıları yumuşamaya bırakın. Bu sürenin sonunda tuzu ve biberi ekleyip, karıştırın. Tekrar kapağını kapatıp, kısık ateşte 5 dakika pişirin ve ateşten alın. Biraz ılınınca peyniri ufalayıp, içine ilave edin. 3. Bir omlet tavasını orta ateşe oturtup kalan yağın yarısını eritin. Yağ kızınca yumurtanın yarısını tavaya boşaltın. Tavayı saat yönünde çevirerek yumurtanın tavaya eşit yayılmasını sağlayın. Omletinizin altı kızarmaya başlayıp, tahta bir spatula ile tavadan kurtulunca, tavayı hafifçe ileri geri sallayarak omletin tavadan tamamen kurtulmasını ve üstteki sıvı yumurtanın yanlara yayılmasını sağlayın. 4. Omletin üstü yarı sulu (ağır akar) hale gelince peynirli-pazılı harcın yarısını omletin bir yarısına yayın. Spatulanın yardımı ile omleti ikiye katlatın. 15 saniye kadar pişirip spatula yardımı ile diğer tarafını çevirin. Diğer tarafını da 15 saniye pişirerek ateşten alın. Kalan yumurta ve harç ile aynı şekilde diğer omletinizi de hazırlayarak servis yapın. |