28 Ağustos 2013 14:50 | |
oneofgirl | Baş Çorbası MALZEMELER: 1 tane kuzu başı, 1 kaşık un, tuz, su YAPILIŞI: Baş iyice yıkanır. Ağzının içi ve dili, dilimlenmiş limon ile ovulur. Sonra, tencereye konur. Üzerini örtecek kadar su dökülür. Orta ateşte iyice pişirilir. • Piştikten sonra baş sudan çıkarılıp, soğumaya bırakılır. • Beyin ve dil parçalanmadan çıkarılır. Bütün etler de kemikle*rinden ayrılır. • Ayıklanan etler kaynayan suya dökülür. • Bir kapta, bir kaşık un sulandırıldıktan sonra kaynayan suya dökülür. 15-20 dakika kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. • Dil ve beyin “küp” şeklinde doğrandıktan sonra, eşit olarak kaselere konulur. Üzerine, etlerin kaynadığı su dökülür. • Arzu eden limon sıkıp içebilir. Afiyet olsun. |