IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Ali Paşa Pilavı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
29 Ağustos 2013 17:45
oneofgirl
Ali Paşa Pilavı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

3 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı arpa şehriye
100 gram tereyağ
Tuz
Aldığınca sıcak su

Köftesi için:

300 gr. kıyma
Yarım demet maydanoz
1 yumurta
Tuz, karabiber, kırmızı biber, köri, kekik

Yapılışı:

Öncelikle köfte malzemeleri karıştırılıp yoğrulur. Elde edilen köfte hamuru misket büyüklüğünde top top yapılıp buzdolabında 20 dakika dinlendirilir. Bu arada pirinçler derin bir kapta üzerlerini geçecek kadar ılık suda tuz ve limon suyu ilave edilerek ıslatılır. Buzdolabından çıkan köfteler çok az sıvı yağda kızartılır. Pilav için tencereye tereyağ alınıp eritilir. İyice kızmadan şehriyeler ilave edilip tuz eklenerek kavrulur. Kavrulup rengi dönen şehriyelerin üzerine yıkanmış pirinçler ilave edilir. Çok az kavrulduktan sonra sıcak su ile buluşturulur. Pilavın suyu ayarlandıktan sonra kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır. Pişip de demlenen pilav servis tabağına alınır. Kaşıkla ortası çukur yapılır ve kızaran köfteler ortasına konur. Miss gibi servis edilir. Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı