29 Ağustos 2013 17:50 | |
oneofgirl | Ciğerli İç Pilav Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemesi: 500 gr kuzu ciğeri 2 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı kuş üzümü 2 yemek kaşığı çam fıstığı 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı yeni bahar Tuz, karabiber Tarifi: • Bir tencerede tereyağını eritin. • Önce çam fıstıklarını kavurun. • Küp küp doğranmış ciğer, kuş üzümü ve birkaç tane karabiber ekleyerek, kavurmaya devam edin. • Üzerine tuz ve su ekleyerek kaynatın. • Islattığınız pirinci süzdürün, kaynayan su içerisine bırakın. • Hafifçe karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. • 2-3 dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın. • Suyunu çekince ateşten alın ve demlenmeye bırakın. • Tarçın, yeni bahar ve karabiber serperek hafifçe karıştırıp, sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |