IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kremalı Revani Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Eylül 2013 14:51
oneofgirl
Kremalı Revani


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
4 yumurta
1 su b. toz şeker
1 çay b. irmik
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
ustasından un ölçüsü

KREMASI İÇİN:
3 su b. süt
1 çay b. toz şeker
1 pk. vanilya
3 çorba k. pirinç unu
1 çorba k. nişasta

ŞERBETİ İÇİN:
3 su b. toz şeker
3 su b. su
yarım limon

ÜZERİ İÇİN:
yeşil fıstık
limon dilimi

Yapılışı
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri döküyoruz ve mikserle köpürüp beyazlayana kadar çırpıyoruz. İrmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz. çorba kaşığı un ilave ediyoruz. Spatulayla, söndürmeden karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, vanilyayı, pirinç ununu ve nişastayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Dibine tutmaması için devam karıştırıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. Revani pişince soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan revaniyi pasta keki gibi ortadan ikiye kesiyoruz. Kalıbın içine birinci katı koyuyoruz ve üzerine biraz şerbet veriyoruz. Kremadan biraz ayırıp kalanı kekin üzerine döküyoruz. İkinci kat keki de üzerine kapatıyoruz. Bu katın üzerine de şerbet veriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca, ayırdığımız kremanın kıvamını az sütle açıyoruz ve revaninin üzerine sürüyoruz. Yeşil fıstık ve limon dilimiyle süsleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı