05 Eylül 2013 14:59 | |
oneofgirl | Fındıklı Sütlü Lokum Kadayıf Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 350 gr. tel kadayıf 150 gr. tereyağı yarım çay b. sıvıyağ 1 kase fındık ŞERBETİ İÇİN: 3,5 su b. toz şeker 2 su b. süt 1,5 su b. su Yapılışı Şerbeti için, sütü, suyu ve şekeri tencereye koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Fındığı öğütüyoruz, ama çok toz haline getirmiyoruz. Tel kadayıftan bir parça alıyoruz ve tezgaha seriyoruz. Bir kenarına kırılmış fındıktan koyuyoruz. Önce kenarlarını katlıyoruz, sonra rulo şeklinde sarıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Tereyağını eritiyoruz ve sıvıyağla karıştırıyoruz. Kadayıf dolmasının üzerine tereyağını gezdiriyoruz. 5 dakika yağını çekmesi için dinlendiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. İlk sıcaklığı çıkan şerbeti, fırından çıkan tatlıya gezdirerek döküyoruz. Afiyet olsun. |