IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Şantili Vişneli Ekmek Kadayıfı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Eylül 2013 15:22
oneofgirl
Şantili Vişneli Ekmek Kadayıfı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
yarım ekmek kadayıfı
7 su b. toz şeker
1,5 lt su
1 kase vişne

ÜZERİ İÇİN:
1 pk. köpürtülmüş şanti
yeşil fıstık

Yapılışı
Şerbeti için, 1 su b. şekerin az bir kısmını tencerenin zeminine dökerek karamel haline getiriyoruz. Karamel olduktan sonra suyu tencereye döküyoruz. Şekerin tamamını da tencereye döküyoruz. Şerbeti kaynatıyoruz. Ekmek kadayıfını, pişireceğimiz tepsiye alıyoruz. Soğuk su dökerek ekmeği ıslatıyoruz. Bir süre suyunu çektikten sonra suyunu sıkıyoruz. Tepsiyi ocağa alıyoruz. Hazırladığımız şerbetten kepçeyle alarak ekmek kadayıfının üzerine döküyoruz. Vişneyi ayrı bir tencerede suda kaynatıyoruz. Biraz şerbet döktükten sonra vişnenin de bir kısmını da suyuyla beraber ekmek kadayıfının üzerine döküyoruz. Şerbeti iyice çekmesi için ekmek kadayıfına çöp şişler batırıyoruz. Şerbeti ara ara dökmeye devam ediyoruz. Şerbet ağdalaşana kadar devam ediyoruz. Altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Köpürtülmüş şantiyi, şanti torbasına dolduruyoruz ve ekmek kadayıfının üzerine sıkarak süslüyoruz. Yeşil fıstık serpiyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı